Srednja šola

Spoštovani mentorji,

spodaj priloženi dokumenti vsebujejo vse potrebne informacije glede tekmovanj za srednjo šolo.

2. Letnik

Spoštovani mentorji in mentorice,

radi bi vas opomnili, da je rok za PRIJAVO skupin za drzavno tekmovanje za 2. letnike ponedeljek, 1. marec 2021. Do tega roka izpolnite obrazec za prijavo, povezavo do njega najdete v razpisu tekmovanja. Na podlagi prijave vam bomo poslali racun za placilo prijavnine.

Rok za ODDAJO prispevkov na drzavnem tekmovanju je nato 29. 3. (Filmcki, prijava, izjava, potrdilo o placilu, scenarij). V kolikor dijaki do zadnjega tedna v marcu se ne bodo v solah, bomo izjavo, ki vkljucuje njihove podpise, prilagodili.

Lepo vas pozdravljamo in se veselimo prispevkov konec marca.

Jasna Šebez

Koordinatorica tekmovanja

 

Spoštovani mentorji in mentorice, dragi dijaki in dijakinje,

glede na trenutno situacijo, v kateri smo se znašli z epidemijo Covid-19, smo se v društvu odločili, da premaknemo datume za izvedbo tekmovanja za 2. letnike srednjih šol. Novi datumi za izvedbo so:
– šolsko tekmovanje: najkasneje do 22. 2. 2021
– državno tekmovanje: 29. 3. 2021
– podatke za izdajo računa za prijavnino pošljite do 1. 3. 2021

V upanju, da bodo dijaki (do) takrat uspeli pripraviti filmčke, kot so si jih zastavili, vas lepo pozdravljamo.
Ostanite zdravi!

Jasna Šebez,
koordinatorica tekmovanja za 2. letnike
IATEFL Slovenia

Jasna Šebez

koordinatorica tekmovanja

jasna.sebez@iatefl.si

3. Letnik

Spoštovani mentorji in mentorice,

čestitamo vam za uspešno pripravo dijakov in dijakinj 3. letnika na regijsko raven tekmovanja v znanju angleščine.

V prihodnjem tednu je pred nami izvedba državnega tekmovanja, ki se bo odvilo v sredo, 7. 4. 2021, s pričetkom reševanja tekmovalnih nalog ob 15.00. Zaradi epidemioloških razmer bo tudi ta raven tekmovanja potekala preko spleta.

Pred pričetkom tekmovanja se boste mentorji in dijaki med 14.45–14.55 prijavili v Zoom sobe nadzornih profesorjev, ki vam jih bomo sporočili v obvestilu en dan pred izvedbo tekmovanja. Na ta način bomo zagotovili objektiven nadzor nad delovnimi površinami vseh tekmovalcev v letošnji zelo posebni in nenavadni situaciji. Prosimo vas, da pri nadzoru tekmovalcev sodelujete, tako kot bi to naredili tudi pri izvedbi tekmovanja v živo.

Glede na razpis tekmovanja, bo državna raven obsegala slušno razumevanje, poznavanje in rabo jezika ter pisno sporočanje. Tekmovanje bo potekalo v treh zaporednih delih, po uradnem začetku reševanja nalog ob 15.00 pa bo zaradi reševanja morebitnih tehničnih težav veljalo prijavno okno, znotraj katerega bodo tekmovalci morali pričeti z reševanjem nalog (podobno, kot je veljalo na regijski ravni tekmovanja).

Za reševanje slušnega dela bo na voljo do 20 minut, nato se bo po izteku časa tekmovalcem dostop do tega dela tekmovalne pole avtomatsko zaklenil. Sledi kratko vmesno časovno okno, ko se bo tekmovalcem odprl dostop do nalog s področja poznavanja in rabe jezika. Za reševanje teh nalog je predvidenih do 30 minut časa. Po preteku časa, predvidenega za reševanje teh nalog, se dostop do tega dela tekmovalne pole zaklene. Sledil bo ponoven kratek premor s časovnim oknom, nato bodo dijaki dobili dostop do naslovov za daljši pisni sestavek, med katerimi bodo izbrali en naslov.

Daljši pisni sestavek bodo dijaki pisali klasično, na papir. Za to bodo imeli na voljo do 60 minut časa. Pri tem se na list/liste ne smejo podpisati z imenom in priimkom, temveč morajo napisati svojo šifro za tekmovanje, ki so jo prejeli na prijavnici od DMFA in s katero se prijavijo v sistem kot tekmovalci. Ker tekmovanje izvajamo spletno, bodo dijaki še v času pod nadzorom nadzornih profesorjev fotografirali ali skenirali svoje pisne sestavke ter jih pod svojo tekmovalno šifro odložili na pripravljeni povezavi v posebno spletno učilnico, kjer jih bo državna tekmovalna komisija v roku pregledala in ovrednotila.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje in sodelovanje ter vam želimo še uspešne zadnje priprave s tekmovalci in lepe praznike.

Lep pozdrav in vse dobro,

mag. Marija Sedmak in državna tekmovalna komisija

RAZPIS_TEKMOVANJA_ZA_3._LETNIK _2020-21

SKLEP O DRŽAVNI KOMISIJI

PRAVILNIK

koordinatorica tekmovanja

Marija Sedmak

marija.sedmak@iatefl.si

(Skupno 4.878 obiskov, današnjih obiskov 23)